A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, ... tovább
A szalonnát daraboljuk egészen apró kockára és lassú tűzön süssük zsírjára. A zsírban fonnyasszuk a hagymát rövid ideig. Adjuk hozzá a laska tésztát és szorgos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hintsük rá pirospaprikát ha már ... tovább
Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra.
A zöld tésztát ... tovább
A vadrizst és a hagymafejet sózott, borsozott vízben felfőzzük, fél óra múlva hozzáadjuk a lencsét és még negyed órát főzzük, majd leszűrjük. A rizst a szokásos módon puhára pároljuk. Belekeverjük a lencsés vadrizst, a hagyma ... tovább
A megtisztított, megmosott, egy órára beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt, a hagymákat és a babért kidobjuk, majd zsemleszínű rántást ... tovább
A felhevített olajon süssük át a feldarabolt, héjától megfosztott kolbászt, tegyük félre, majd a zsiradékban pirítsuk át a hagymát és a zúzott fokhagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt répát és a zellert. Ha a zöldségek kis ... tovább
A bulgurt leöntjük két csésze forrásban lévő vízzel és fedő alatt hagyjuk pihenni húsz percig. Forró olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd beleszórjuk a lencsét és a fűszereket. Hozzáöntünk két csésze vizet és ... tovább
A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk ... tovább
Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg ... tovább
A lapockát daráljuk finomra. Az őrölt fűszereket keverjük el másfél deci vízben és dolgozzuk a darált húshoz. A szokásos módon töltsük sertésbélbe. Ha friss sütésre szánjuk, abáljuk háromnegyed, ha füstölni akarjuk, egy ... tovább