Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főtt
(676 db)

Vadrizses-kókuszos rizs

A vadrizst bő, sós vízben 40 percig főzzük. A levét leszűrjük, de félretesszük. A rizst, a borsot és a kókuszreszeléket, a felhevített olajon, kevergetve, a rizs fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük a vadrizs főzőlevével, ... tovább

Vanília sodó

A vaníliás pudingport 1 dl, hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt a pudingporos tejet beleöntjük és kevergetve, újraforrásig a ... tovább

Vaníliás almaleves hidegen

A borban a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt citromhéjat, valamint, a kicsavart levét felfőzzük. 10 percig forraljuk, majd leszűrjük. Az almát belereszeljük és összeforraljuk. Közben csipetnyi sóval ízesítjük. Végül a ... tovább

Vaníliás rebarbara eperhabbal

Tisztítsuk meg a rebarbarát és vágjuk 3 centis darabokra. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük a felaprított rebarbarát, a cukrot, a bort, a vaníliarudat és kikapart belsejét egy lábasba és ... tovább

Vaníliás tejszínkrémleves

Egy deci tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet, a tejszínt és a cukrot, a csipet sóval és a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A vaníliát kidobjuk és a tejes pudingport beleöntjük, majd kevergetve felforraljuk. Hagyjuk ... tovább

Vaníliasodó

A lisztet, a cukrot, a sót és a citromhéjat, egy deci tejjel és a tojássárgájával csomómentesre keverjük. A többi tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd, folyamatos keverés mellett, a tojásos keverékhez adjuk. A ... tovább

Vargabéles

Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a cukor felével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Keverjük ... tovább

Vasárnapi marhahúsleves

A ritkacsontot forrázzuk le, majd 5 l friss, hideg vízben tegyük fel főni. Ha felforrt a lé, dobjuk bele a húsokat, a forró víz összerántja a rostokat és szaftosabb, jobb ízű lesz a hús. Ha ízesebb levest szeretnénk, alaplével ... tovább

Vega töltött káposzta

A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább

Vegán gesztenyekrémleves

A rumot megforrósítjuk és a mazsolára öntjük, lefedve állni hagyjuk, amíg a rumot felszívja. A növényi tejbe szórjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, csipetnyi sóval ízesítjük és belemorzsoljuk a ... tovább