Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Csípős
(335 db)

Harcsacurry

A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy ... tovább

Harcsás chilis bab

A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel összenyomkodott paradicsomkonzervvel, ízesítjük a chilivel és sóval. ... tovább

Harissa

Ez a fűszerkeverék Észak-Afrika-i eredetű. Teszik taginékbe, levesekbe és a terített asztalon is, mindig megtalálható, kis tálkában, hogy mindenki ízesíthesse vele az ételét. A fűszereket mozsárban porrá törjük, majd a ... tovább

Hurkás derelye

A ketchupot és az erőspaprika krémet elkeverjük, behűtjük. A sajtot megreszeljük. 60 dkg lisztből gyúrt tésztát készítünk. A hurkáról lehúzzuk a bőrét és centis szeletekre vágjuk. A késfok vastagságúra nyújtott tésztát ... tovább

Hurkás rétes

A hurkákat fosszuk meg a bőrüktől és villával törjük át, majd kiskanálnyi zsírban, külön-külön pároljuk át. Fűszerezzük ízlésünk szerint, lévén az ételt borkorcsolyának szánjuk, bátran megengedhetjük a határozottabb ... tovább

Illatos, omlós csirkemell

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A tojásfehérjét, a keményítővel és némi sóval, borssal palacsintatésztaszerű masszává keverjük. A csirkemellszeleteket a masszába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára ... tovább

Indonéz csirkemell

A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontjából és bőréből, kevés vízben alaplevet főzünk. A csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített olajban pirosra sütjük. Félretesszük, de melegen ... tovább

Ízes oldalas

Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább

Jambalaya

A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük. A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 ... tovább

Jim Beam-es BBQ szósz

A hozzávalókat egy gyorsforralóban összekeverjük és felforraljuk. 20 percig csendesen főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Behűtjük és tálalás előtt jól átkeverjük. Grillezett húsok mellé adjuk. ... tovább