A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott ... tovább
A felforrósított vajon pirítsuk meg a kis kockára metélt hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott édesköményt és a karalábét. Rövid párolás után, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, ... tovább
A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk ... tovább
A túrót villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót. Vizes evőkanállal forró olajba szaggatjuk és rózsaszínűre sütjük. A hozzáadott szódabikarbónától az egérkék felfújódnak. Melegen tálaljuk. ... tovább
A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, ... tovább
Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott ... tovább
Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott ... tovább
Egy evőkanál olajba elkeverjük a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymát. Ezzel a masszával bekenjük a csirkemellek minden oldalát, lehetőleg a bőre alá is jusson. A csirkemelleket tepsibe tesszük, mellédobjuk a durvára vágott ... tovább
A tarját hosszában, ujjnyi távolságban, majdnem teljesen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, úgy, hogy a vágatokba is jusson. A vágatokat bekenjük a zúzott fokhagymával és beléjük fektetjük a baconszeleteket és a hosszában vékony ... tovább
A kicsontozott lapockát a vékony csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük, majd a só, bors, babér, kömény fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Konyhai zsineggel gusztusos hengeré kötjük. Rácsos sütőedénybe helyezzük. Nekem egy ... tovább