A vadkacsákat megnyúzzuk, majd feldaraboljuk. A zöldségeket felkockázzuk és a felhevített olajon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a kacsadarabokat és ezzel is átsütjük. Felöntjük a borral és beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a bőrt ... tovább
A megtisztított mosómedvét vágjuk négy darabra, majd sós vízben főzzük egy fél órát. Kivéve, csepegtessük le és kicsit hagyjuk szikkadni. Közben az apróra vágott hagymát keverjük el a többi hozzávalóval. A mosómedvét tegyük ... tovább
A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. ... tovább
Süssük át, a báránycsülköket, a felhevített olajon. Körös-körül barnára. Lecsepegtetve, tegyük félre. A megmaradt olajon, süssük, a lereszelt zöldségeket, majd hozzáadva a fűszereket és a paradicsomot, forraljuk össze. Tegyük ... tovább
Fél deci olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt zellert és répát. Ha a zöldségek lepirultak, hozzákeverjük a felszeletelt gombát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és ezzel is zsírjára sütjük. Felöntjük a ... tovább
A kisült zsiradékot átöntjük egy serpenyőbe. Karamellizáljuk rajta a cukrot és ezen üvegesre pároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott, előzetesen besózott, vörös káposztát. Fedő alatt ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát. Rádobjuk a szokásosnál vastagabb szeletekre vágott kolbászt, belekeverjük a paradicsompürét és a kakukkfüvet, majd összesütjük. Ráöntjük a bort és nagy lángon a ... tovább
A húst szépen megformázzuk, majd a felhevített olajon körbesütjük. Kivesszük a zsiradékból és meghintjük sóval és borssal. A zsiradékon átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, rátesszük az elősütött húst, mellédobjuk a ... tovább
8 dl vizet a cukorral és egy csipet sóval forraljunk fel. Adjuk hozzá a kimagozott meggyet, majd ha újból felforrt a csomómentesen elhabart tejszínnel sűrítsük be. Egy másik edényben a bort a szegfűszeggel, fahéjjal forraljuk össze. ... tovább
Forraljunk fel 2 deci vizet és dobjuk bele a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget. Közben magozzuk ki a meggyet és tegyük fazékba, a kicsepegett levével együtt. Öntsük rá a bort, a mézet és ha a víz a felére beforrt, szűrjük ... tovább