A gesztenye tetejét kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk, és a sütőlapra téve a sütőbe toljuk. Ezután a héját könnyen eltávolíthatjuk. A megtisztított gesztenyét enyhén sózott tejben puhára főzzük, majd áttörjük. A kakas ... tovább
A kakast, a marhafartőt és a marhacsontot 7 l hideg vízbe tesszük fel főni. Amikor a leves felforrt, a tetejére feljövő habot szűrőkanállal eltávolítjuk, és ízesítjük sóval és egész borssal. Ezután hozzátesszük a zöldségeket ... tovább
A szépen megtisztított és megmosott tyúkot kb. 4 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal lehabozzuk, és ezután már csak takaréklángon, gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket, a vöröshagymát, ... tovább
A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral ... tovább
A puhára párolt gyöngytyúk mellet vékony metéltre vágjuk. Az almát, ecetes uborkát, a sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk és a húshoz hasonlóan metéltre vágjuk.
A majonézt, a tejszínt a paradicsompürét és a mustárt ... tovább
A finomra vágott vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott libamájat, megsózzuk, törött borssal, majoránnával fűszerezzük és megpirítjuk. Ezután a májat finom szűrőn keresztül ... tovább
A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük.
A ... tovább
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a ... tovább
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ... tovább
A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre ... tovább