A báránycombot megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, majd sóval és borssal bedörzsölve, a felhevített olajon körös-körül barnára sütjük. Kivéve félretesszük. Az olajon átpirítjuk a nagyobb darabokra vágott ... tovább
A joghurtot a fokhagymával, a gyömbérrel, a kimagozott chilivel, sóval, borssal ízesítve a botmixer poharába öntjük és krémesre keverjük. Végül belekeverjük, de ezzel már ne mixeljük, a finomra vágott mentát és petrezselymet. ... tovább
A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. ... tovább
Két deci lisztben feloldjuk az élesztőt és egy kávéskanálnyi cukrot, majd evőkanálnyi lisztet hozzáadva felfuttatjuk. Végül a többi hozzávalóval és az olvasztott,. de nem forró vajjal tésztává dagasztjuk, lehet kézzel vagy ... tovább
A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A ... tovább
A báránycombot lehártyázzuk, majd az olaj felével bekenjük, 3 gerezd zúzott fokhagymából és a fűszerkeverék nagyrészéből, sóból és borsból kevert masszával bekenjük. Hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a sütőzacskóba ... tovább
A fűszereket mozsárba tesszük és simára törjük. A bacont és a vöröshagymát kis kockára vágjuk, majd átsütjük. A csíkokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd a fűszerkeveréket beleforgatva, fedő alatt, kis lángon ... tovább
A darabokra vágott újhagymát, az ecetet, a bort és két ág tárkonyt gyorsforralóba teszünk, majd a felére beforraljuk. Leszűrjük és hűlni hagyjuk. A vajat edénybe tesszük és vízfürdőbe tesszük. Kevergetve felolvasztjuk, a ... tovább
A fűszerkeveréket, a fokhagymát és az olajat mozsárba tesszük. A sóval és borssal megszórjuk, majd péppé törjük. A csirkecombokba dörzsöljük a fűszerkeveréket. Tepsibe helyezzük, majd a bort aláöntjük. Fóliával lefedve fél ... tovább
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, majd a sóval, oregánóval elkevert liszthez öntjük. Beledolgozzuk a joghurtot és az olajat. Készíthetjük kenyérsütőgépben is. Végül, letakarva, langyos helyen, kb. ... tovább