Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Kelkáposztás leves betegeknek

A bacont apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket és a vékonyra szelt kolbászt, majd jól összepirítjuk. Rászórjuk a lisztet és összesütjük. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és ... tovább

Kelbimbós-répás pároltrizs

A felhevített vajon a rizst fehéredésig sütjük, közben sóval és borssal meghintjük. Felöntjük két csésze alaplével és tíz percig forraljuk. A zöldségeket a zöldfűszerekkel összekeverjük és felöntjük a félretett alaplével, ... tovább

Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs

A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is ... tovább

Vaddisznópörkölt

A vaddisznóhús lehetőleg szedett legyen, tehát sokféle részből álljon és csont is legyen benne bőven. A húst kockára vágjuk, a csontot is apróbbra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban kisütött szalonnán megpirítjuk, ... tovább

Pincepörkölt

A felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a felkockázott marhahúst. A saját levében pörkölve a zsírjára sütjük. Hozzákeverj a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd megfűszerezve, majdnem ... tovább

Sajtos-tejszines csirkecomb

A csirkecombokat filézzük ki, a bőrt ízlés szerint távolítsuk el. A vajat langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A combokat hintsük meg sóval és borssal, mártsuk meg a vajban és fektessük tepsibe. A reszelt sajtokat ... tovább

Kukoricás-répás csirkecomb

A csirkecombokat sóval, borssal meghintjük. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpirítjuk, majd a csirkecombok mindkét oldalát barnulásig sütjük. Felöntjük az alaplével és fedő alatt, kis lángon puhulásig pároljuk. Az ... tovább

Babos-paprikás saláta

Nagyobb kockára vágjuk a hagymát és a paprikákat. A koktélparadicsomot félbe vagy negyedekre szeljük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk. A leöblített és lecsepegtetett babbal a saláta hozzávalóit elkeverjük, majd az ecettel és az ... tovább
cimkék

Babpüré

Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy ... tovább

Fokhagymás paradicsomleves

A felhevített olajban a finomra vágott hagymákat átpároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 4 deci vizet. Beledobjuk a babért és a széttépkedett bazsalikomot, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítve összeforraljuk. ... tovább