A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk.
Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább
A lilahagymát félkarikára vágjuk, a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a borssal meghintjük. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Kevés vízzel felöntve salátává érleljük, majd olajjal meghintve tálaljuk.
Grill húsok vagy száraz ... tovább
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára szelt hagymával, a chilivel és fokhagymával elkeverjük. Tepsibe terítjük. A karikára szelt kiflivel beborítjuk. Ráhalmozzuk, a vékonyra karikázott kolbászt és ... tovább
2 tojásból, a lisztből, sóval és vízzel galuskatésztát keverünk, majd bő, sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, a darált füstölt sonkával és a tejföllel elkeverjük. A felét zsírral kikent tepsibe simítjuk, majd a reszelt sajt ... tovább
A csirkemellet bezöldségelve, fűszerezve, puhára főzzük. Kicsontozzuk és a zöldségekkel együtt kis kockára vágjuk. A marinált paradicsomot, az uborkát és a az almát hozzádaraboljuk. A kemény tojást finomra vágjuk, a saláta ... tovább
A csirkeaprólékot és a finomra vágott zöldségeket, a felhevített olajon megpirítjuk. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Félidőben a reszelt gyömbért, a lereszelt lime héjat és a felkockázott chilit ... tovább
A sült hús zsiradékán átpirítjuk a félkarikára vágott pórét és a felkockázott paprikát. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A kis kockára vágott húst belekeverve langyosra hűtjük és a ... tovább
Bő, cukorral, sóval és kevés citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra, az ujjnyi darabokra vágott, spárgát. Szedjük ki, tegyük jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. A főzővízben főzzük, al dente-re, a tésztát. Az ... tovább
A finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, a felhevített vajon megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, majd a spenóttal összeforgatjuk és félretesszük. Közben a tésztát előírás szerint, al dentere ... tovább
Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk apró kockára. A finomra metélt szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt szedjük ki. A zöldségeket a zsiradékban 3 percig kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, ... tovább