Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Tőkehal brokkolival, csőben sütve

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a ... tovább

Puncstorta

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a cukor felével, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és a maradék cukorral és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent, ... tovább

Pityu pöspökkenyere

A tojások sárgáját a fele cukorral, a citromhéjjal és a rummal habosra keverjük. A maradék cukorral és sóval keményre felvert tojásfehérjét a liszttel felváltva belekeverjük. Végül beleforgatjuk a mandulalapocskát és a mazsolát. ... tovább

Burgonyakrokett

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, majd ujjnyi vastag rudakká alakítjuk. Tetszés ... tovább

Sóskafőzelék Pityu kedvére

A vastag szárától megtisztított sóskát a felforrósított vajon átpároljuk, a liszttel meghintjük és az alaplével felöntve puhára pároljuk. Sóval, cukorral ízesítve, a botmixer poharába dobjuk és a tejfölt ráöntve ... tovább

Csirkebecsinált

A csirkedarabokat lebőrözzük, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A bőrből és a csontból fél liter vízzel alaplevet főzünk. A felforrósított vajon fehéredésig sütjük a csirkehúst, majd hozzákeverjük a szintén felkockázott ... tovább

Csikóstokány

A felhevített zsírban megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a ceruza vastag csíkokra vágott húst és kevergetve, fehéredésig sütjük. Megszórjuk a ... tovább

Tavaszi borjúragu

A borjúhúst és a zsenge zöldséget kockára vágjuk. A felhevített vajon a húst, addig sütjük, amíg a színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és azzal is átpirítjuk, de ne barnuljon meg. Megszórjuk liszttel és ... tovább

Csőben sült harcsa

a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítva felkarikázzuk. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy serpenyőt és a sózott, borsozott halfilét beleterítjük. Leöntjük a borral elkevert citromlével és puhára pároljuk. A többi vajon ... tovább

Szilvás-fahéjas muffin

A tojást a cukorral és a tejjel elkeverem, majd beleforgatom a sütőporral és a kakaóporral összeszitált lisztet, végül belekeverem az olvasztott, de nem meleg vajat. A kimagozott szilvákba a mag helyére késhegynyi fahéjat és egy ... tovább