A citrom héját lereszeljük, majd a kicsavart levével megcsepegtetjük az előzőleg megsózott, megborsozott halszeleteket. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomokat, az olaj- és kapribogyókat félbe, a hagymát és ... tovább
Egy deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd a liszt közepébe mélyedést formázva beleütünk egy tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és a tejet, jól összegyúrjuk és hozzádolgozzuk az olvasztott, de ... tovább
A felforrósított olívaolajban a finomra vágott hagymát megpároljuk. Amikor összeesett a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat hozzáadjuk és ezekkel is felpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és a bort, majd ... tovább
A galambok mellhúsát vágjuk le a csontról, ezt használjuk fel. A többi részt tegyük mélyhűtőbe, kitűnő leves készülhet belőle. A melleket áztassuk sós tejbe két órára. A tejfölbe keverjünk bele egy evőkanál fűszerkeveréket ... tovább
A megtisztított csörgőkígyót 3-4 darabra vágjuk és kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, belekeverjük a bazsalikomot és a rozmaringot, ... tovább
A mókusokat megnyúzzuk és kibelezzük. Darabokra vágjuk és a cajun fűszerkeverékkel elkevert lisztben megforgatjuk. A felhevített olajban, barnára sütjük. A többi hozzávalót, botmixer poharába dobjuk és némi vízzel elkeverve ... tovább
A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a ... tovább
Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a ... tovább
A harcsafilét felszeleteljük és besózzuk. Bő órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bőséges, középforró olajban, oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára ... tovább
A kicsontozott karajt négy dupla szeletté vágjuk, a széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsiradék egy részét félretesszük. A pörcös zsíron megpároljuk az egyik ... tovább