A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább
Egy deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd a liszt közepébe mélyedést formázva beleütünk egy tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és a tejet, jól összegyúrjuk és hozzádolgozzuk az olvasztott, de ... tovább
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd belekeverve a cukrot és a sót, összegyúrjuk az élesztős tejben elkevert tojással. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat. Langyos ... tovább
A tej felében kevés cukorral és lisztel felfuttatjuk az élesztőt. Majd egy egész tojással és a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Ha egyszerűbben akarjuk, tegyünk mindent a kenyérsütő gépbe. A dagasztó programot ... tovább
Az élesztőt a langyos tejjel, a cukorral és öt evőkanál lisztel elkeverve felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd hozzáadva, az élesztős keveréket és kb három deci vizet, a víz mennyisége, függ a liszt ... tovább
A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább
Az élesztőt elkeverjük 3.5 deci hideg vízben, a lisztféléket és a sót összeszitáljuk, majd a két keverékből gondosan tésztát gyúrunk, majd, hogy sok levegőt dolgozzunk bele, csapkodjuk az asztalhoz jó sokszor, a tészta egyik ... tovább
Először a ragut készítsük el. A felhevített olajon a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, morzsás állagúra dolgozva, enyhe barnulásig sütjük. ekkor hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az almareszelőn lereszelt ... tovább
Az almát lereszeljük és két evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét igyuk meg. a kicsavart almát a durvára vágott dióval és a mazsolával elkeverjük és az elősütött ... tovább