A hagyományosan készült, de kissé híg szilvalekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt szilvát belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, ... tovább
A csirkeaprólékból vegyük ki a szárnyakat, majd a szárnyakat vágjuk három darabra. A belsőségeket tegyük el máskorra. A farhátat és a nyakat vágjuk két-három darabra, tegyük mellé a szárnyvégeket, majd egy evőkanál olajon ... tovább
Az élesztőt a meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk, majd hozzáadva a langyos vaj kétharmadát, a tojást és egy deci vizet habosra keverjük. A többi cukrot, a sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a tejes ... tovább
Vágjuk a marhahúst vékony csíkokra, majd forgassuk össze a liszttel. 4 evőkanál felhevített olajban, részletekben, süssük a húst barnára, ha elkészültünk, tegyük vastag falú vaslábasba a sült csíkokat, elkeverve egy felvagdalt ... tovább
A lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Végül a tojást és a vaníliakivonatot hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centis lappá nyújtjuk, tepsibe terítjük, villával ... tovább
A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az ... tovább
Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe, 1 órára.
Addig melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját és ... tovább
A tésztához egy kis lábasban összeolvasztjuk a csokoládét, a kakaót és a vajat. Egy tálban összekeverjük a lisztet sütőport, a sót. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ehhez adjuk a langyosra kihűlt csokis keveréket, utána ... tovább
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, majd forrón megtisztítjuk és áttörjük. Amíg fő, felfuttatjuk az élesztőt, a langyos, cukorral elkevert tejben. A langyosra hűlt, tört burgonyát, a felfutott élesztővel, a felvert ... tovább
A fél kocka élesztőt ,a langyos tejszínben, kiskanálnyi cukorral elkevertem és felfuttattam, majd összedagasztottam fél kiló liszttel, a kikapart vanília rúddal, a cukorral, a két tojással, egy tojásfehérjével és csipetnyi sóval. ... tovább