Fél deci langyos vízbe szórjuk bele az élesztőt. Forraljuk össze a tejet, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. ha már, csak langyos keverjük bele a tojást és az élesztőt. Dagasszuk hozzá a lisztet ... tovább
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjéből verjünk habot. Amikor már majdnem kemény, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg kemény hab nem lesz. Egyenként keverjük bele a ... tovább
A húsokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel, mindig, csak kevés vízzel felöntve, puhára pároljuk.
Végül ledaráljuk és a finomra metélt, zsírjára sütött szalonnán lepirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pirogtésztába töltve, ... tovább
A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, ... tovább
Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és ... tovább
A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival ... tovább
Az alaptésztához a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral, sóval, kakaóval elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. fél ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjében elkeverjük a porcukrot és laza habbá verjük. Hozzáadjuk a ledarált keksszel, dióval elkevert kakaóport, majd jól összegyúrjuk. A masszát két részre osztjuk és hűtőbe tesszük. Amíg hűl ... tovább
A karajt gyengéden kiverjük, majd a szélein a hártyát bevagdossuk. Egy éjszakára a zúzott fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Másnap a bacont zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. ... tovább
A sajtokat lereszeljük, a lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk a tésztát és sűtőpapírral bélet tepsibe rakjuk. 180 fokra ... tovább