A halaprólékot és többi hozzávalót fazékba dobjuk, majd bő vízzel leöntjük. Jó órát forraljuk, majd a levet leszűrjük. A lében a roppanósra főzzük a finom csíkokra vágott zöldségeket és leszűrve hűlni hagyjuk. Ismét ... tovább
A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből ... tovább
A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk.
Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább
A csirkemellet bezöldségelve, fűszerezve, puhára főzzük. Kicsontozzuk és a zöldségekkel együtt kis kockára vágjuk. A marinált paradicsomot, az uborkát és a az almát hozzádaraboljuk. A kemény tojást finomra vágjuk, a saláta ... tovább
A csirkeaprólékot és a finomra vágott zöldségeket, a felhevített olajon megpirítjuk. Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és főzni kezdjük. Félidőben a reszelt gyömbért, a lereszelt lime héjat és a felkockázott chilit ... tovább
A csülköt puhára főzzük, majd a levét félretéve, a csülköt felkockázzuk. A babot előírás szerint beáztatjuk. Egy evőkanál zsíron a felaprított zöldségeket megpirítjuk, és a babot hozzáadjuk. Két órát főzzük, elkeverjük ... tovább
Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk apró kockára. A finomra metélt szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt szedjük ki. A zöldségeket a zsiradékban 3 percig kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, ... tovább
A sóval, borssal és a többi száraz fűszerrel meghintett csirkecombot 2 evőkanál olajban elősütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékhoz tesszük a félretett olajat, majd rászórjuk a finomra vágott zöldségeket. Jól ... tovább
A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát ... tovább
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább