Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 218 találat

Majlandi rakott burgonya diszkoszban

A sonkát, a gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt és a sűrített paradicsomot összekeverjük. A megtisztított burgonyát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót jól ... tovább

Grillezett kardhal paradicsomos kaprimártással

A kardhalszeleteket kenjük be olajjal és hintsük meg sóval, borssal. Forró grillrácson, oldalanként öt perc alatt süssük meg. Előmelegített tálon, a mártással félig leöntve, bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk. ... tovább

Gyors, olaszos tészta

A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. ... tovább

Paradicsomos kaprimártás

Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként ... tovább

Thai zöld curry paszta

A citromfű fásabb részét néhány ütéssel zúzzuk meg, a hagymát vágjuk négybe, a zöldfűszereket tépjük össze és a magokat mozsárban törjük meg. Az össze hozzávalót dobjuk turmixba és keverjük sima masszává. Annyi ... tovább

Vörös curry csirkéből

A csirkét bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk kockára. A fűszereket dobjuk turmixba és keverjük simára. Forgassuk össze a csirkehússal. Tegyük tepsibe és süssük 160 fokon, fóliával lefedve, háromnegyed órát. Adjuk hozzá, ... tovább

Zöld curry a tenger gyümölcseivel

A kókusztejbe keverjük bele a darabokra vágott chilit, hagymát, és fokhagymát, tegyük hozzá a megőrölt fűszermagokat és a többi ízesítőt, a bazsalikom, a citromfű és limelevél kivételével, majd botmixerrel zúzzuk össze. A ... tovább

Csirkés-cukkinis-aszalt paradicsomos lepény

A tésztát nyújtsuk késfok vastagságúra és terítsük tepsibe. A felforrósított olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kis kockára vágott csirkemellet. Süssük fehéredésig, közben ízesítsük a zúzott ... tovább

Fűszeres hajdinatócsni

A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az ... tovább

Töltött padlizsán

Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, ... tovább