Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 115 találat

Tűzdelt őzgerinc zöldborsos epermártással

Az őzgerincet a páclében tartjuk 2 napig, majd lehártyázzuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A felhevített zsiradékon körös-körül barnára sütjük. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, ... tovább

Baconban sült csirkemell kukoricás borsófőzelékkel

A kifilézett csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A felhevített libazsírban, hirtelen átsütjük. Kisé kihűtjük, majd a zúzott fokhagymával bekent baconba tekerjük. Tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a sütőzsiradékot és az alatta ... tovább
cimkék

Zöldborsós-baconos tészta

Az apró kockára vágott bacont ropogósra sütjük. majd a zsírból kivéve félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a lereszelt répát és a vékonyra karikázott újhagymát. Hozzákeverjük a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és ... tovább

Zöldségsaláta oroszosan

Vizet forralunk, majd megsózva a borsót, a leszálkázott és ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és répát puhára főzzük. Ügyelve az eltérő puhulási időkre. A levet a végén leszűrjük, de ne dobjuk ki, ... tovább

Zöldséges csülök aszpikban

A csülköt egy éjszakára áztassuk be. Másnap a bőrkével, a hagymával, a fokhagymával és a borssal tegyük fel főni, bő vízben. Kis lángon két órát főzzük. Félidőben dobjuk bele a répát. Szűrjük le a levét, majd kevés ... tovább

Őszi csirkeszívleves

Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd a kettévágott szíveket fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a felszeletelt répaféléket és tovább pirítjuk, amíg egy kis színt kap. Felöntjük liternyi vízzel és hozzáadjuk a ... tovább

Grillezett csirkemell, mentás zöldborsósalátával

A csirkemellet felkockázzuk, majd a finomra vágott chiliből, a mézből és a rumból kevert pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve nyársra húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk és olajjal vékonyan bekenjük. Közepes ... tovább

Mentás zöldborsósaláta

A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime ... tovább

Zöldséges-árpás marhaegytál

A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, ... tovább

Füstölt halas tészta zöldségekkel

A sprotni olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a fűszereket és a többi zöldséget. Felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a villával ... tovább