Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Esemény:

tavaszi-koranyári receptverseny
(120 db)

Ukrán fasírt

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát, megzúzva, megborsozva, kevergetve, morzsásra sütjük. Langyosra hűtjük, majd a felvert tojást és tejet hozzáöntve ... tovább

Vagdalt paradicsomsaláta

A paradicsomot hámozzuk meg, majd a kimagozott paprikával, a kimagozott uborkával, a mentalevelekkel és az újhagymával vágjuk egészen a apróra. Keverjük össze hozzávalókat és hűtsük be. Tálaljuk a tapas részeként vagy grillhúsok ... tovább

Vegyes tarja Macka módra, kuktában

A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, hogy ne égjen le, felöntjük a borral, majd összeforraljuk és ... tovább

Vörösboros báránycsülök

Süssük át, a báránycsülköket, a felhevített olajon. Körös-körül barnára. Lecsepegtetve, tegyük félre. A megmaradt olajon, süssük, a lereszelt zöldségeket, majd hozzáadva a fűszereket és a paradicsomot, forraljuk össze. Tegyük ... tovább

Zelleres-burgonyás bableves

2 evőkanál olajban megpároljuk az apróra vágott hagyma, zeller és burgonya keverékét. Ha a zöldségek üvegessé válnak, öntsünk hozzá liternyi vizet, dobjuk bele a fokhagymát és a leveskockát, majd sóval, borssal ízesítve, fedő ... tovább

Zellerkrémleves magokkal

A vajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Öntsük fel az alaplével. Tegyük félre a zellerzöldet, majd zellert hámozzuk meg és vágjuk kis kockára, a hasonló méretűre vágott burgonyával együtt adjuk a léhez és főzzük ... tovább

Zöldséges-rizses marhahús maradék levesből

Ideális recept a maradék húsleves felhasználására. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a kétszeres térfogatának megfelelő húslevessel. Felforraljuk, majd kis lángon tíz percig főzzük, végül a lángot eloltva, ... tovább

Zöldséges-sajtos lepény

A zöldségkeveréket kevés, forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, végül a lángot eloltva keverjük bele a fűszereket és a zúzott ... tovább

Zöldségfelfújt sajttal

A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A ... tovább

Zsályás-baconos burgonya sajtmártással

A burgonyát, lehetőleg egyforma, kis tojásnyi darabokat választva, sóval, babérlevéllel ízesített vízben, félpuhára főzzük. A baconszeleteket, akkorára vágjuk, hogy egy-egy burgonyát körbe tekerhessünk. A baconra zsályalevelet ... tovább