Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Hagyományos sült keszeg

A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig ... tovább

Hagyományos tökfőzelék sült kolbásszal

A felhevített olajon átpároljuk az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a tököt, felöntjük az ecettel, kevés vízzel és összefőzzük. Cukorral, az apróra vágott kaporral és borssal ízesítjük. Végül behabarjuk a liszttel és kevés ... tovább

Hajdina fejtett babbal

A hajdinát negyed órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetve egy kanál olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és 20 percig, kis lángon, lefedve főzzük. Tíz percig pihentessük. A ... tovább

Hajdinakalács

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A langyos vajba keverjük a mézet, a fűszereket és egyenként hozzáadva a tojásokat habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a hajdinalisztet és a mazsolát. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába ... tovább

Hajott fokhagymás buci

A kétféle lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt másfél deci langyos tejben felfuttatjuk. A krumplit áttörjük és a liszttel és az élesztős keverékkel dagasztani kezdjük. A többi langyos tejet fokozatosan dolgozzuk hozzá. ... tovább

Hálaadás napi sült pulyka

Forraljuk fel a zöldségalaplét, a sóval, a cukorral, a szemesborssal, a szegfűborssal és a reszelt gyömbérrel. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a pulykát (5-6 kg-os), úgy hogy teljesen ellepje. Pácoljuk egy napig, de egyszer fordítsuk ... tovább

Halas rétes

A megolvasztott vajban a lisztet megpezsgetjük és apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a tűzön addig keverjük tovább, míg a massza elválik az edénytől meg a fakanától, ekkor belekeverjük a tojássárgákat, majd sóval, borssal, ... tovább

Halfondü (boros)

A halalaplevet a borral és a vegyeszöldséggel összeforraljuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük. Sóval, borssal felforraljuk.Tálaláskor a haldarabokat és a tenger gyümölcseit fémkanállal felfőzzük a lében. Leszűrjük és ... tovább

Halgolyó

A halat a hagymafélékkel kétszer ledaráljuk, megfűszerezzük, belekeverjük a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk. Kis diónyi gombócokká alakítjuk és a maradék zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban ... tovább

Halgombócok paradicsommártásban

A halat, ha szükséges, lebőrözzük és kiszálkázzuk, majd késsel apróra vagdaljuk. Ne daráljuk, ha lehet. A zúzott fokhagymával és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Ha hígnak érezzük, kevés morzsát , ha sűrűnek, némi ... tovább