Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Lazac tepertő

Nagyáruházak halrészlegén kapható, az egyébként értéktelen húsnak számító, lazac szeletből levágott zsíros húsdarab. Leöblítés és leszárítás után, a halcsíkokat sóval és borssal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt ... tovább

Lazac töpörtyű

A halakat is áruló, multik pultjain a lazac, zsíros hasaalját külön kell árulni. Ezt a nyesedéket forgassuk át sóval és borssal, majd terítsük sütőpapírral borított tepsibe. 200 fokos sütőben, egyszer átforgatva. süssük negyed ... tovább

Lazachab

A füstölt lazacot, ha szükséges, kiszálkázzuk, majd a felét apró kockára vágjuk. A másik felét, a majonézes tormával, botmixerben pürésítjük. A zselatint a felforralt borban feloldjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A ... tovább

Lazacos melegszendvics

A juhtúrót simára keverem a vajjal, a megreszelt hagymával és a lazackonzervvel. A tejszínnel kenhető állagúra higítom, majd izlés szerint megborsozom. A kenyérszeleteket megkenem a masszával. Előmelegített, forró sütőben vagy ... tovább

Lazacos tészta zöldségekkel

A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az ... tovább

Lazacos tortilla

A mézet, a tejfölt, a mustárt, a durvára tört borsot, a finomra vágott kaprot és némi sót keverjünk simára és hűtsük be. Tálalás előtt a tortillákat, láng fölött, melegítsük fel, majd a mártással vékonyan megkenve, a ... tovább

Lazactatár

A hozzávalókat késsel finomra aprítjuk, majd összeforgatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük és annyi majonézt keverjünk bele, hogy összeáljon. Tálra tesszük, citromgerezdekkel körberakjuk és pirított barnakenyérrel tálaljuk. ... tovább

Lecsó gázrezsón

Ez a lecsó az egyszerűség jegyében született. Ettől, még hibátlan nyári egytálétel, serpenyőben vagy bográcsban elkészíthető, de csak, relatív, kis mennyiségben. Nagyáruházban vásárolt anyagok tökéletesen felhasználhatóak ... tovább

Lecsós sertésragu

A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi darabokra metélt húst süssük át a szalonnás, hagymás zsiradékon. Kevés vizet aláöntve ... tovább

Lekváros kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima ... tovább