Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főtt
(676 db)

Körömpörkölt

A tisztára mosott, esetleg leperzselt körmöket az ízületeknél vágjuk több darabra vagy kérjük meg a hentest, még vásárláskor. Az apróra vágott hagymát a zsíron világossárgára pirítjuk, belerakjuk a körmöket, ... tovább

Kőrösi korhely halászlé

Elkészítés módja: Alaplé: két liter vízben főzöm a vegyes halat, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, a negyedbe vágott burgonyát, csípős házi darált paprikát, ... tovább

Körte leves

A szegfűszeget és a fahéjat a vörösborba dobjuk és felfőzzük, ha a felére beforrt egy liter vízhez szűrjük. a meghámozott, kicsumázott és feldarabolt körtéket a vízbe tesszük és roppanósan puhára főzzük. Közben, a csipet ... tovább

Körte Szép Heléna módra

A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára ... tovább

Körtesaláta roquefortöntettel

A vörösborba dobjuk a fűszereket és hozzáöntünk négy deci vizet. Felforraljuk. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk és kockára vágjuk és a vörösboros lébe tesszük. Pár percig főzzük, de maradjon roppanós. A ... tovább

Kovászos uborkás újburgonyasaláta

A burgonyát sóval és babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. Lecsepegtetve langyosra hűtjük. A kovászos uborkát kis kockára vágjuk, majd beleforgatjuk a joghurtba, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott ... tovább

Krampampuli

Hagyományos szilveszteri ital, már a készítése is kiváló hangulatot teremt. Megfelelő méretű, tűzálló üvegedénybe felvagdalt fügét, datolyát, aszaltszilvát, mazsolát és kandírozott narancs és citromhéjat rakunk. A tál ... tovább

Krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Krémes burgonyasaláta

A burgonyát, lehetőleg salátának valót, héjéban, sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd fél centi vastagra szeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, elkeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel és egy tálba ... tovább

Krémsajtos burgonyafőzelék

A burgonyát fél centis karikákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megszórjuk majoránnával és kis lángon főzzük puhára. Ha megfőtt, hagymás rántást készítünk, hideg tejjel felengedjük, a ... tovább