A felhevített vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük az alaplével, majd belefőzzük a brokkoli kis kockára vágott szárát. A puhára főtt, hozzáadjuk a virágokat, a tejszínt, fűszerezzük és ... tovább
A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. A kefírbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, némi sóval, borssal ízesítjük és, a ... tovább
Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a krumplit. Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyiket vízszintesen 3 darabra vágjuk, 2-2 szelet füstölt sajtot helyezünk beléjük, megsózzuk és megborsozzuk. A ... tovább
Forrásban lévő sós vízben a megtisztított spenótot leforrázzuk, majd lecsepegtetjük. A szikkadt zsemlék héját lereszeljük, apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, az időközben felvagdalt parajt, hozzáadjuk a vaj felét, a tejszínt ... tovább
Nagyobb burgonyákat válasszunk, majd héjában főzzük meg. Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a burgonyákat, majd fél centis burkot hagyva kaparjuk ki a belsejüket. Az összetört burgonyakaparékot keverjük el a vaj felével, a ... tovább
A zöldbabot sóval, borssal, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével ízesített vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük. A krémsajtot, a kefírrel, a finomra vágott kaporral, az apróra vágott piros chilivel ... tovább
A tenger gyümölcsei súlya tisztítva és főzve értendő. A tintahalat megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd borssal, két gerezd fokhagymával ízesített borban, egy deci vizet hozzáadva, puhára főzzük. Leszűrjük és ebben a lében ... tovább
Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. 1 litenyi füstölt lében kezdem elfőzni. Beledobom a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a fokhagymagerezdet. Világos rántást készítek, a borsó levének egy ... tovább
A szalonnát szeletekre vágom és az átválogatott és megmosott sárgaborsóval meg a fűszerekkel, bő liternyi vízben, fedő alatt, takarékon puhára főzöm. A babért kidobom, a hagymákat és a borsó harmadát kiveszem és némi lével ... tovább
8 deci vizet forraljunk fel a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd főzzük kis lángon tíz percig. Szűrjük le és a lébe daraboljuk bele a meghámozott, kimagozott dinnyét. Keverjük bele a mézet és a citrom ... tovább