Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tojás
(632 db)

Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő kiszálkázzuk és apró darabokra vagdossuk a halat. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a haldarabokkal, a tojások ... tovább

Füstölt lazacos fasírt

A lazacot apró darabokra vágjuk, a szálkáit kiszedjük, majd a vízbe beáztatott, kicsavart kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Lapos pogácsává formázzuk, majd a zsemlemorzsába forgatva, lepényekké alakítva, a ... tovább

Füstölt pisztráng zsázsás tojássalátával

A tojásokat főzzük keményre, majd ha kihűltek vágjuk, az uborkával együtt, apró kockára. A majonézből és a tejfölből keverjünk mártást, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele a tojást, az uborkát és a zsázsát. Halmozzuk ... tovább

Füstölt sajtos tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hűlni hagyjuk. A kifliket, ferdén, centis karikára vágjuk és sütőlapra téve barnára sütjük. A tojásokat áttörjük és a reszelt sajttal, a tejföllel és a finomra vágott ... tovább

Füstölt tojás

A tojások alját megszúrjuk, majd a sóval és citromlével ízesített vízben 5 percig forraljuk. Még öt percig a forró vízben pihentetjük, végül hideg vízzel átöblítjük és fedő alatt, víz nélkül hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor ... tovább

Füstös csirkemell burgonyás palacsintába töltve

A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább

Füszeres aprósütemény

A hozzávalókat összegyúrjuk és sima tésztává dolgozzuk. Letakarva, egy éjszakán át, pihentetjük. Másnap vékonyra nyújtjuk és apró formákkal kiszúrjuk. 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Kávé, tea mellé kínáljuk. ... tovább

Fűszeres hajdinatócsni

A hajdinát, a felforrósított olajban megpirítjuk, majd felöntjük, kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és megpároljuk. Közben a cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A főtt hajdinát, a lisztet és a többi hozzávalót, az ... tovább

Fűszeres rizzsel töltött kalamári

A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük ... tovább

Fűszeres vaddisznóborzaska

Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a ... tovább