Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Részeges csülök

A csülköt besózzuk, kuktába tesszük majd a felszeletelt hagymát hozzáadva, a babért és a borsot mellédobva, leöntjük a borral. Sípolástól számított 30 percig főzzük. A levéből kivesszük, egyik oldalán felhasítjuk és a ... tovább

Részeges krokodil roston

A krokodilhúst vágjuk szeletekre. A pác hozzávalóit keverjük össze és forgassuk bele a hússzeleteket. Hűtőben hagyjuk állni 3 órát. Tegyük közepes magasságra tett grillrácsra és oldalanként öt percig süssük, közben, ... tovább

Részeges sertés paprikával

A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá, a kockára vágott húst és kevergetve, süssük barnára. Öntsük rá a bort, majd takarékon, lefedve, főzzük puhára. Szükség szerint kevés vízzel ... tovább

Részeges tarja fűszervajjal

A tarjaszeleteket gyengéden kiverem, megborsozom és az erős feketekávéból, whiskyből és olajból kevert pácba teszem, majd egy napig állni hagyom. Lecsepegtetve, grillrácson, mindkét oldalát, kb. 8 perc alatt, pirosra ... tovább

Rétes maradék húslevesből

A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább

Réteslapos mascarponés kosárka

A finomra vágott vöröshagymát, a darabolt sonkát, a reszelt sajtot, a mascarponét, a tojásokat és a tejfölt elkeverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Az olajjal kikent muffin formát kockára vágott réteslappal kibéleljük. A ... tovább

Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma)

Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk ... tovább

Rizses báránycurry

A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra ... tovább

Rizses egytál húslevesből

A barna vagy sima rizst a húsleves levében puhára főzzük. majd hagyjuk, hogy a folyadékot felszívja. A húslevesből maradt húst feldaraboljuk és a felhevített olajon megpárolt hagymán átsütjük, közben fűszerezzük. A húslevesből ... tovább

Rizses lecsókolbász

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd, a kis kockára vágott, paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott ... tovább