A felhevített olajban átpárolom a félfőre vágott hagymát és a reszelt, friss gyömbért. Hozzáadom a finomra vágott chilit, előtte ízlés szerint kimagozom és a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma illata felszáll, rádobom a vékony ... tovább
A tojást keményre főzzük, majd felszeleteljük. Az almát kicsumázva, de héjastól apró kockára vágjuk, a hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt kaporral, a zúzott fokhagymával és ízlés ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában két szeletre vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban, egyszer megfordítva megsütjük. A sütés vége felé rászórjuk a finomra vágott kaprot és ha a kapor illata ... tovább
A tarját hosszában, ujjnyi távolságban, majdnem teljesen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, úgy, hogy a vágatokba is jusson. A vágatokat bekenjük a zúzott fokhagymával és beléjük fektetjük a baconszeleteket és a hosszában vékony ... tovább
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a ... tovább
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és villával összetörjük. A finomra vágott hagymával, a vajjal, a tejföllel és a mustárral, ízlés szerint sózva, borsozva habosra keverjük.
Pirított barnakenyérrel és ... tovább
A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy ... tovább
A tarját, csonttal együtt, ujjnyi vastagra szeleteltetjük a hentessel. Kissé megütögetjük és a hártyáit átvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, oldalanként egy percig sütjük. Tepsibe tesszük, úgy, hogy a szeletek ... tovább
Az élesztőt a meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk, majd hozzáadva a langyos vaj kétharmadát, a tojást és egy deci vizet habosra keverjük. A többi cukrot, a sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a tejes ... tovább
Forrósítsuk fel a ghít egy serpenyőben. Pattogásig melegítsük rajta a római köményt és a koriandert. Adjuk hozzá a turmixban összetört hagymát, fokhagymát és gyömbért. Tegyük bele a chilit és a garam masalát, majd dobjuk bele, ... tovább