A paradicsomot hámozzuk meg, majd a kimagozott paprikával, a kimagozott uborkával, a mentalevelekkel és az újhagymával vágjuk egészen a apróra. Keverjük össze hozzávalókat és hűtsük be.
Tálaljuk a tapas részeként vagy grillhúsok ... tovább
A sóval, babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára burgonyát. Szűrjük le, majd kidobva a fűszereket, szikkasszuk pár percig. Törjük át, majd sóval, borssal ízesítve, adjunk hozzá annyi olajat, hogy ... tovább
A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a ... tovább
A szépen megformázott őzcombot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajban körbesütjük. A beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot, a bort, mellédobjuk a fokhagymát és feldarabolt hagymát. ... tovább
A szarvascombot felszeleteljük és vékonyra verjük. Sóval meghintjük. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. Elkeverjük a ledarált baconnal, a tejben beáztatott és jól kicsavart zsemlével, egy fej, kevés olajon megpárolt ... tovább
Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a ... tovább
A lereszelt zöldséget. a kakukkfű és a majoránna felét,
a feldarabolt fok-és vöröshagymát, némi sóval és borssal ízesítve összefőzzük, két liter vizet adva hozzá. Kihűtjük, majd az ecetet és a bort hozzáöntve elkeverjük. A ... tovább
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rátesszük a félfőre vágott lilahagymát és kevergetve, negyed órát pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és még öt percig sütjük. ... tovább
Fél deci olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a lereszelt zellert és répát. Ha a zöldségek lepirultak, hozzákeverjük a felszeletelt gombát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és ezzel is zsírjára sütjük. Felöntjük a ... tovább
A felhevített olajban, megpirítjuk, a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk, a kockára vágott sonkát és, a lecsepegtetett, gombakonzervet. Zsírjára sütjük és hozzáadjuk, a szárított oregánót, a zúzott fokhagymát, majd fűszerezzük ... tovább