Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Újburgonyás aprópecsenye

Az újburgonyát héjában, sós vízben előfőzzük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a falatnyira darabolt pulykamellet. Hirtelen átsütjük és kicsire véve a lángot, fedő alatt, puhára ... tovább

Ropogós sertéscsülök

A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé ... tovább

Kókuszos-tejberizses rétes

A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk ... tovább

Libazsíros pogácsa

A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává és hagyjuk kelni, fél órát. Nyújtsuk 1-2 cm vastagra és szaggassunk kb 3-4 cm-es köröket. Tegyük tepsibe a pogácsákat és kenjük meg egy tojás sárgájával elkevert tejszínnel. Langyos ... tovább

Csirkés-sajtos palacsintafelfújt

A húsféléket felkockázzuk, majd a bacont kiolvasztjuk és a zsírján a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a csirkét és a sonkát, közben zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon ... tovább

Gyümölcsrizs kisvadász módjára

A rizst 3 deci forrásban lévő, a sóval ízesített vízbe szórom, majd a lángot lekapcsolva, hagyom állni, amíg a vizet felszívja. A cukor felével és a vaníliás cukorral ízesítve, leöntöm a forrásban lévő tejjel és két percig ... tovább

Sonkás calzone avagy kenyérben sült sonka

Az összeszitált lisztet, sót, cukrot, élesztőt tegyük a kenyérsütőgépbe, öntsünk hozzá negyed liter langyos vizet és az olajat, majd tegyük dagasztó programra. Persze kézzel is összegyúrhatjuk és egy órát, meleg helyen, ... tovább

Zelleres-burgonyás bableves

2 evőkanál olajban megpároljuk az apróra vágott hagyma, zeller és burgonya keverékét. Ha a zöldségek üvegessé válnak, öntsünk hozzá liternyi vizet, dobjuk bele a fokhagymát és a leveskockát, majd sóval, borssal ízesítve, fedő ... tovább

Búrkifli

A leveles tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd tíz centis szalagokra vágjuk. A tölteléket csíkok egyik hosszanti szélére halmozzuk, majd feltekerjük,úgy, hogy a hajtás alulra essen. Arasznyi darabokra vágjuk és kiflivé ... tovább

Kukoricalepény baconnal

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal ... tovább