A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát, megzúzva, megborsozva, kevergetve, morzsásra sütjük. Langyosra hűtjük, majd a felvert tojást és tejet hozzáöntve ... tovább
A sárgarépát és a sajtot a reszelő durva oldalán lereszeljük. Szárazon enyhén megpirított diót durvára vágjuk. A zúzott fokhagymát és a sót elkeverjük a majonézben, majd a saláta hozzávalóit összeforgatjuk. Jól behűtve ... tovább
A tepsit vajjal kikenjük, majd a megtisztított, négybe vágott endíviákat belefektetjük. A húsalaplét a cukorral a citrom héjával és levével, a borssal és a sóval összeforraljuk, majd az endíviára öntjük. Alufóliával szorosan ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki, a húsát vágjuk apró kockára. Hasonló darabokra vágjuk a mozzarellát és a sonkát, majd a finomra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal keverjük össze. Közben kevés borssal ... tovább
A bulgurt leöntjük 2 csésze forrásban lévő sós vízzel, majd lefedve, negyedórát pihentetjük. Rácsavarjuk a citrom levét, meghintjük borssal, majd a finomra vágott petrezselymet és az olajat hozzáforgatjuk.
... tovább
A paprikákat kicsumázzuk és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát vékonyra szeleteljük. A paprikákat és a répát sóval elkeverjük, majd egy órát állni hagyjuk. Leöblítjük és lecsepegtetjük. Ha leszáradt, forró wokba tesszük és a ... tovább
A mortadellaszeleteket félig egymásra helyezve leterítjük. Az újhagymát hosszában négybe vágjuk, majd 10 szálat félretéve, a többit finomra vágjuk. A répát és az uborkát durvára reszeljük. A krémsajtot a majonézzel lazítjuk, ... tovább
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A ... tovább
A májat csíkokra vágjuk és a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A zöldborsót előfőzzük és ezt is lecsepegtetjük. A vajon megpezsgetjük a lisztet és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a ... tovább
A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A ... tovább