A csirkét darabokra vagdaljuk, majd a fűszerekkel elkeverjük. A felhevített olajon átsütjük és a feldarabolt zöldségekkel, gyümölcsökkel elkeverjük. A taginébe helyezzük, majd másfél, két órát sütjük. Bulgurral tálaljuk. ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra karikázott zellerszárat és a lereszelt répát. Ha színt kaptak, hozzámorzsoljuk a bőréből kifejtett kolbászhúst és a borral felöntve, sóval, borssal ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a sóval és a vaníliáscukorral. Belekeverjük a túrót, a tejfölt és a darát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Vajjal kikent, ... tovább
Egy lehetőleg másfél kilós, természetes tartású csirkét válasszunk. A csirkét mindenhol, a bőre alatt is, kenjük be a vaj kétharmadával. Sóval és borssal hintsük meg, szintén kívül-belül. A fokhagymákat vágjuk keresztben ... tovább
A recept attól hamis, hogy igazából nincs benne töltött káposzta, az ízvilág azonban változatlan marad.
A rozst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk és hagyjuk langyosra hűlni. Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ... tovább
A májat a tejjel és a fűszerekkel beáztatjuk, majd egy éjszakára félre tesszük. A zsiradékot és a hagymaféléket felhevítjük, majd a testhájba tekert májat beletesszük. A vizes rész elpárolgásáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. ... tovább
3 deci langyos vízben feloldjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Ha felfutott, összedagasztjuk a sóval átszitált liszttel. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd a tésztát olajjal körbekenjük és ... tovább
A pizza alaptésztát 1 kg lisztből készítsük el, majd kinyújtva helyezzük megfelelő méretű tepsibe. Amíg a tészta kel, készítsük el a mártást. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, dobjuk rá a kis kockára ... tovább
A tökmagot szárazon megpirítjuk, majd a harmadát félre tesszük. A többit durvára törjük. Fél deci vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. Tálba öntjük, majd a sót, a lisztet, a morzsolt vajat, egy ... tovább