Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Túrós málnatorta

Egy deci tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot, a sót és a tojássárgájákat. A többi tejet felforraljuk és folyamatosan kevergetve beleöntjük a lisztes masszát. Sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a ... tovább

Májas rakott padlizsán

Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott májat. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Ha a máj átsült, sót és borsot keverjünk bele. Hevítsük fel a vajat, majd a lisztet ... tovább
cimkékFőétel, Buli, Húsételek

Sajtos-sörös ponty

A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk és besózva, citromlével megcsepegtetve félretesszük. Kevés vajjal kikenünk egy tepsit, a többi vajat felhevítjük és megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát. ... tovább

Fokhagymás pontyfilé grillen

A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. ... tovább

Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel

A csirkemellet apróra vágjuk, kevés delikáttal megszórjuk, a sajtokat lereszeljük. A liszttel a tejföllel és a három tojással összekeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk. Az őzgerincformát keresztben kibéleljük baconnal és az ... tovább

Omlós szilváslepény

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább

Gabi brióskái

A langyos kefírben elkeverjük az élesztőt és kiskanálnyi cukrot. 10 perc múlva az összes hozzávalót, kivéve a tejet és egy tojást, a kenyérsütőgép tartályába öntjük, természetesen a vajat olvasztva, de csak langyosan. Dagasztó ... tovább

Gabi meggyespitéje

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább

Baconos krokett

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát ... tovább

Füstölt halas krokett, kapros mártogatóval

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő kiszálkázzuk és apró darabokra vagdossuk a halat. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a haldarabokkal, a tojások ... tovább