Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Sonkás puffancs

Az élesztőt egy deci cukros vízben felfuttatjuk. A sonkát és a zöldségeket kis kockára vágjuk, majd az olajban kissé megfuttatjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet és a burgonyát, az élesztővel és a kefírrel, ízlés szerint ... tovább

Csokoládés diókenyér

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Ezekkel is habosra keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztféléket, a darált diót (egy részét, hagyhatjuk nagyobb darabokban) és a kis ... tovább

Marhasült Yorkshire pudinggal

Ennek a csodálatos húsételnek az elkészítése, hazánkban, nem egyszerű. Érlelt marhahúsból kell készíteni és úgy elegáns, ha a bordákból egy rész rajtamarad a gerinccsonton, ezt a csontrészt kapargassuk le és burkoljuk ... tovább

Majoránnás marhatokány

A kis kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd, pároljuk meg rajta, a félfőre vágott hagymát. Dobjuk hozzá a tokányra vágott húst és süssük fehéredésig. Sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal és majoránnával ... tovább

Mustáros borjú párizsi bundában

A karajt gyengéden verjük ki, majd sóval és borssal hintsük meg és vékonyan kenjük meg mustárral. 15 deka lisztből, a tojásból és a tejből, kevés sóval, keverjünk palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát. A húst forgassuk ... tovább

Zöldséges-árpás marhaegytál

A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, ... tovább

Gombás marharagu, sörben párolva

A felhevített olajban süssük barnára a kockára vágott marhahúst, majd tegyük félre. A serpenyőbe dobjuk a félfőre vágott hagymát és a vaj felében, kevergetve, kis lángon, úgy, fél óra alatt, aranybarnára pároljuk. Barnítsuk ... tovább

Margareta mézese

A tésztához a porcukrot keverjük habosra a tojásokkal a robotgéppel. A fél tábla csokit reszeljük egy tálba, és adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha ezt összekevertük, öntsük hozzá a tojásos-cukros habot, és csorgassuk ... tovább

Gombás-citromos csirke

A csirkemellet vágjuk kockára, majd forgassuk át a liszt, bors, só, pirospaprika és a zúzott fokhagyma keverékében. Süssük át a felforrósított olaj-vaj keverékében. Szedjük ki szűrőkanállal, majd tegyük félre. A ... tovább

Diós kiflicske

Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd dolgozzuk hozzá a lisztet, a vaníliát, a sót és a megdarált dióféléket. A tésztából formáljunk kisujjnyi kifliket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. 150 fokra előmelegített ... tovább
cimkék