Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A többi lisztből a tojással és a tejjel elkeverve, a fahéjjal és a hámozott, lereszelt almával összeforgatva palacsinta tésztát ... tovább

Kelkáposztás leves betegeknek

A bacont apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket és a vékonyra szelt kolbászt, majd jól összepirítjuk. Rászórjuk a lisztet és összesütjük. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és ... tovább

Sajtos-tejszines csirkecomb

A csirkecombokat filézzük ki, a bőrt ízlés szerint távolítsuk el. A vajat langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A combokat hintsük meg sóval és borssal, mártsuk meg a vajban és fektessük tepsibe. A reszelt sajtokat ... tovább

Tócsni medvehagymás tejföllel

A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. ... tovább
cimkék

Sertésszelet kapros-gombás mártásban

A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve a felhevített olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Skót tojás

6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába ... tovább

Tavaszi zöldségleves

A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, majd a felhevített vajon átpároljuk. Felöntjük liternyi vízzel, sóval, kevés borssal ízesítjük és félpuhára főzzük. Beledobjuk a zöldborsót, majd öt perc múlva beleszaggatjuk a ... tovább

Maddi anyu vaníliás túrósa

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a meglehetősen ragacsos masszát, egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. Ráöntjük a tölteléket, ne ijedjünk meg, hogy kissé hígnak tűnik. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig ... tovább

Tavaszi fejtettbab leves

A gyökérzöldségeket apróra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd, a felhevített olajon átpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és a paradicsomot, végül a zúzott fokhagymával és a babérlevéllel ízesítjük. ... tovább

Retekzöldje leves

A felhevített vajon pároljuk át, a finomra vágott lila hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott krumplit. Ha az is átsült, öntsük fel az alaplével és főzzük puhára, majd hozzáadva retek zöld levelét, még három percig ... tovább