Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Töltött libanyak

A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés ... tovább

Töltött mángold

A mangoldot alaposan megmossuk és szárait kivágjuk. A rizst térfogatának megfelelő sós vízben előfőzzük. A megdarált pulykahúst elkeverjük a rizzsel, a finomra aprított hagymával és fokhagymával, a fűszerekkel és a felkarikázott ... tovább

Töltött medvetalp

A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is. Páclevet ... tovább

Töltött muffin gyereknapra

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és a sütőformákat vajazzuk ki vagy tegyünk bele papírt. Mérőpohárnak használjunk egy két decis bögrét. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót szitáljuk össze. Egy másik tálban a ... tovább

Töltött padlizsán

Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, ... tovább

Töltött patisszon

A négy, kisebb patisszont meghámozzuk és a tetejét levágva a belsejét eltávolítjuk, megsózva állni hagyjuk. Egy evőkanálnyi olajon megpároljuk a vöröshagymát, majd belekeverjük ma zúzott fokhagymát és hűlni hagyjuk. A rizst ... tovább

Töltött pontyfilé

Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább

Töltött szűzpecsenye Sztroganoff után szabadon

A felkockázott bacont süssük zsírjára, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra metélt gombát és kevés borssal meghintve, süssük el a levét. Óvatosan sózzuk, mert a bacon és az uborka is sós. Végül ... tovább

Töltött tök

A két zsenge tököt hosszában vágjuk félbe, majd a magjait kaparjuk ki. Hámozni nem kell, fogyasztás közben kikaparható a héjából és így jobban egyben marad. A felhevített olajon pároljuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a paprikát ... tovább

Töltött tőkehalfilé

A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk ... tovább