Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Remoska
(34 db)

Rakott csirke

A zöldségeket megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk. A csirkét feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük. Egy tepsit az olaj felével kikenünk. A burgonya felét egyenletesen a tepsibe rétegezzük, közben fűszerezzük, majd a ... tovább

Savanyú káposztával töltött palacsinta

A kétféle szalonnát felkockázzuk. A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsíron megpirítjuk a bacont. Hozzákeverjük a fűszereket és az ízlés szerint kimosott káposztát, A káposztát, néhány ... tovább

Sertéscomb rakottas

Vágjuk a húst szeletekre, kenjük be vékonyan a mustárral, a zúzott fokhagymával és borsozzuk meg. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni. Egy kizsírozott tepsiben rétegezzük le a húst a felkarikázott hagymával, paprikával és ... tovább

Sonkás tészta

A tésztát előírás szerint megfőzzük, de elég kicsit roppanósra hiszen még sülni is fog. A szalonnát apró kockára, a bacont és a sonkát csíkokra vágjuk. a szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a bacont és a ... tovább

Sonkával rakott tejfölös-sajtos galuska

2 tojásból, a lisztből, sóval és vízzel galuskatésztát keverünk, majd bő, sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, a darált füstölt sonkával és a tejföllel elkeverjük. A felét zsírral kikent tepsibe simítjuk, majd a reszelt sajt ... tovább

Sült csirkecomb

A csirkecombokat a fűszekeverékkel bedörzsöljük és tepsibe tesszük. Az olajat aláöntjük és a tepsit alufóliával szorosan lefedjük. 175 Fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 20 perc ... tovább

Sült kolbász serpenyőben

Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább

Sült oldalas 1.

A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit ... tovább

Sült virsli és debreceni remoskában

A virslit és a debrecenit ferdén vagdossuk be, mindkét oldalán. Öntsük az olajat a remoska edényébe, majd forgassuk át rajta a kolbászokat. Süssük negyed órát, egyszer átfordítva. Mustárral, tormával és kenyérrel ... tovább

Tepsis burgonya

A megtisztított burgonyát hajóba vágjuk és forró sós sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő egy tepsibe öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és beleforgatjuk a leszikkadt burgonyát. ... tovább