A paradicsomok héját húzzuk le és apróra vágva tegyük egy tálba. A paprikákat, platnin, forgatva süssük feketére, majd a héjukat lehúzva, magozzuk ki és felvagdalva adjuk a paradicsomhoz. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és ... tovább
A pác hozzávalóit, a só kivételével, botmixerrel törjük át. A szalonnát vágjuk tenyérnyi darabokra és tegyük mély tálba. Öntsük alá a pácot, de a bőrt ne érje el. 12 órát pihentessük, majd csepegtessük le. A sót kevés ... tovább
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól ... tovább
A nyúlhúst apró kockára vágjuk. A vaj-olaj keveréken pirosra sütjük, majd sóval, borssal ízesítve, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül a citrom kicsavart levét ráöntve zsírjára sütjük. A bucit, majdnem félbe ... tovább
A hozzávalókat turmixgép poharába öntjük és homogénre keverjük, de ne legyen habos. Jégkockára öntve kínáljuk, a tetejére reszeljünk szerecsendiót. ... tovább
A rukkolát megmossuk és leszárítjuk, a koktélparadicsomokat és az olajbogyókat félbe vágjuk.
A többi hozzávalót habosra keverjük és összeforgatjuk a zöldfélékkel. Azonnal tálaljuk. ... tovább
A mazsolát ledaráljuk, majd a felmelegített rummal leöntjük és fél órát állni hagyjuk. A lehűtött csokoládét lereszeljük és a puha vajjal, cukorral, vaníliával elkeverjük, beleforgatjuk a mazsolát a levével együtt. diónyi ... tovább
A kekszet és a diót megdaráljuk, majd a cukorral, a vajjal és annyi befőttlével, hogy kemény, de formálható masszát kapjunk jól összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után diónyi gömböket formálunk, majd a közepükbe egy szem meggyet ... tovább
A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik ... tovább
A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk ... tovább