Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tojás
(633 db)

Csípős tojás curry

A felhevített olajon pattogtassuk ki a fűszermagokat. Keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és kevergetve pirítsuk meg. Dobjuk rá a felnegyedelt paradicsomot és a többi fűszert. Forraljuk, amíg a paradicsom összeesik, adjunk hozzá ... tovább

Csípős-ropogós csirkeszárny

A piros aranyat, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, az olajat, a fűszerkeveréket elkeverjük. Ízlés szerint kevés fahéjat és gyömbért adhatunk hozzá. A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, ... tovább

Csípős-savanyú kacsaleves maradékból

A maradék kacsasültet kicsontozzuk, majd a bőrét és a csontokat felöntjük a zöldségalaplével, a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott hagymafélékkel bezöldségelve és a felkarikázott chilit hozzáadva, bő fél ... tovább

Csípős-savanyú leves

A fafülgombát beáztatjuk langyos vízbe, úgy fél óra múlva lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. hasonló darabokra vágjuk a répát, a bambuszrügyet és a tofut. A maradék főtt vagy sült csirkemellet, de bármilyen maradék ... tovább

Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel

A csirkemellet apróra vágjuk, kevés delikáttal megszórjuk, a sajtokat lereszeljük. A liszttel a tejföllel és a három tojással összekeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk. Az őzgerincformát keresztben kibéleljük baconnal és az ... tovább

Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel

A frissen sült burgonyalepényt a pikáns tejföllel bőven megkenjük, majd a villával szétszedett csirkecombdarabokat ráhalmozzuk. Cikkekre vágva tálaljuk. ... tovább

Csirkehúsos sütőtöksaláta

A csirkemellet kockára vágjuk és a szójaszószból, a mézből, a zúzott fokhagymából és kevés borsból készített pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, majd a ... tovább

Csirkemájas-borsós felfújt sajtmártással

A májat csíkokra vágjuk és a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A zöldborsót előfőzzük és ezt is lecsepegtetjük. A vajon megpezsgetjük a lisztet és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a ... tovább

Csirkemelles szendvics

A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A kis kockára vágott csirkemellet megsütjük rajta, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A bagetteket keresztben és ... tovább

Csirkés francia saláta

A csirkemellet bezöldségelve, fűszerezve, puhára főzzük. Kicsontozzuk és a zöldségekkel együtt kis kockára vágjuk. A marinált paradicsomot, az uborkát és a az almát hozzádaraboljuk. A kemény tojást finomra vágjuk, a saláta ... tovább