Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tésztafélék
(591 db)

Bruschetta babbal

Az érett, édes paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett, leöblített, áttört ... tovább

Búbos cukkíni paradicsomágyon

A cukkíni végeit leszeljük és hosszában vastag szeletekre vágjuk. Olajjal vékonyan megkenjük és kevés sóval, borssal meghintve sütőlapra tesszük. A kenyér héját levágjuk és a belsejét szétmorzsolva, kevés olajban megpirítjuk. ... tovább

Bucatini tészta mortadellás szószban (Bucatini con sugo di mortadella)

Olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a mortadella kockákat. Egy külön tálban keverjük el a tojás sárgákat a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, csöpögtessük le, öntsük bele a mortadellás serpenyőbe, és ... tovább

Buggyantott tojás minimalista módon

Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a ... tovább

Bundás alma

Az almát meghámozzuk, magházától megtisztítva félujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az előírt alapanyagokból palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk és az almakarikákat belemártogatjuk. A karikákat, bő olajban, mindkét ... tovább

Bundás kenyér

A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk. Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de ... tovább

Burgonyás kenyér

A burgonyát megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puha burgonyát meghámozzuk és még melegen áttörjük és hagyjuk kihűlni. Közben az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és negyed óra ... tovább

Burgonyás kenyér kemencében

A lisztet átszitálom, hogy levegősebb legyen, a főtt burgonyát összetöröm, az élesztőt a cukorral, a víz 1 harmadával (8 dl), jól összekeverem és a többi hozzávalóval együtt, a liszthez adom. Még kb. 16 dl víz kell. A tésztát ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja. A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Burgonyás rétes

A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét ... tovább