A zöldségeket feldaraboljuk, a húst nem túl nagy kockára vágjuk. A pirospaprikát a liszttel összekeverjük és a húst beleforgatjuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd kivéve, félre tesszük. A sütőzsiradékba öntjük a ... tovább
A pulykamellet nagy szeletté vágjuk és fólia alatt téglalappá verjük. A felforrósított vajon, addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslapra terítjük, majd befedjük a ... tovább
A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ... tovább
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott ... tovább
A megmosott fügére öntjük a mézzel elkevert bort, hozzáadjuk a vékonyra karikázott citromot és felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fűszereket ... tovább
A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük és áttörjük. A felforrósított vajba megpezsgetjük a lisztet és felöntjük a tejjel, simára keverjük és addig főzzük amíg az edény falától elválik. Belekeverjük a spenótot fűszerezzük ... tovább
Sajnos csalán nem kapható, így magunknak kell szedni, érdemes kesztyűt venni és csak a zsenge felső leveleket gyűjtsük be. A leveleket tépjük le a szárról és jól mossuk meg, majd forró vízzel öblítsük le. Tegyük fazékba, ... tovább
A tésztából babapiskóta alakot nyomunk a sütőpapírra és megsütjük. Ha elkészült, kettévágjuk. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A vajon megpároljuk a spenótot, majd finomra aprítjuk. Még melegen, belekeverjük, a ... tovább
A zöldbabot feldaraboljuk, majd kevés sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük és félre tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk és kicsumázva kockára vágjuk. A bacont és a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára ... tovább