Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Paradicsomleves cukkinivel

A paradicsomot hámozzuk meg és daraboljuk fel. Egy lábosba öntsük bele a narancslét és két deci vizet, tegyük bele a paradicsomot és főzzük puhára. Botmixerrel törjük át, adjuk hozzá a cukrot, a borsot, a cayenni borsot és sózzuk ... tovább

Görög pacalleves

A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy órányi főzés után adjuk hozzá a gézbe tekert, félbevágott fokhagymafejet és sózzuk meg. 2-3 óra ... tovább

Spagetti tenger gyümölcseivel

A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és a konzerv paradicsommal. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne ... tovább

Csirkeszárny paradicsomos chilimártásban

A csirkeszárnyakat három részere vágjuk, a szárnyvégeket más alkalomra eltesszük. A többi részt, sózás után, a borssal elkevert liszttel meghintjük és bő olajban tíz percig sütjük. Közben a felhevített olajban a finomra ... tovább

Amerikai marhaszelet lassan sütve

A marhahúst szeleteljük fel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A burgonyát vágjuk apró kockára, a többi zöldséget reszeljük le almareszelőn. A húst és a zöldségeket rétegezzük, beáztatott római tálba, közben fűszerezzük meg. ... tovább

Tex-mex borda

A csontos sertéskarajt szeletekre vágjuk, sóval, borssal, cayenni borssal meghintve, a felforrósított olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékba dobjuk, a felkockázott hagymát, ... tovább

Zöld chili mártás

A felforrósított olajban átpároljuk a finomra vagdalt hagymát, fokhagymát, az oregánót, majd rászórjuk a lisztet és kicsit megpirítjuk. Belekeverjük a kimagozott, apró kockára vágott chilit és felöntjük egy pohár vízzel. ... tovább

Mexikói sertéscsülök zöld chilivel

A kicsontozott csülköt bőröstől kockára vágjuk és a forró olajon megpirítjuk, ha mindenhol kifehéredett hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymát és hegyes zöldpaprikát. Ha a hagyma is átpárolódott belekeverjük a ... tovább

Olajbogyós sajtgolyók

Keverjük össze a reszelt sajtot a vajjal, majd a paprikával és sóval összeszitált lisztet dolgozzuk bele. A masszából teáskanálnyi darabokat szaggatunk és mindegyik közepébe egy paprikával töltött olajbogyót teszünk, majd ... tovább

Sajtroppancs

Szitáljuk össze a lisztet a sóval, cayenni borssal és a sütőporral, majd morzsoljuk el a vajjal. Gyúrjuk bele a sajtot és a tejfölt. Formáljuk gombóccá és tegyük hűtőbe két órára. Lisztezett deszkán nyújtsuk késfok ... tovább