Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Barackos pite

A tésztát dupla adagban készítsük el, majd az alsó lapot süssük elő. A langyos tésztát szórjuk meg a darált dió és zsemlemorzsa keverékével, ez fogja majd felszívni a barack levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Majd sűrűn ... tovább

Abált szalonna

A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük ... tovább

Töltött libanyak

A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés ... tovább

Töltött libanyak gazdagon

A libanyakról a bőrt óvatosan lehúzzuk. A libanyakat, az aprólékot bezöldségelt és ízlés szerint megfűszerezett vízben puhára főzzük. A levet leöntjük, félretesszük, maceszgombócot fűzve bele, önálló levesként ... tovább

Omlós tészta (alaprecept)

A lisztet, a cukrot és a sót összeszitáljuk. A hideg vajat kockára vágjuk, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a lisztes keverékkel. Végül a két tojássárgájával elkeverünk két evőkanál jéghideg vizet és a morzsára ... tovább

Palermói töltött paprika

Evőkanálnyi, felhevített olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, kapcsoljuk le a lángot. keverjük hozzá a felvagdalt szardellafilét, mazsolát, fenyőmagot, kapribogyót, ízesítsük sóval és borssal, végül adjuk hozzá a reszelt ... tovább

Carpaccio süllőből

A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk ... tovább

Tintahal töltve

Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel ... tovább

Szicíliai halleves

Lehetőleg vegyes halat válasszunk, ne egyféléből készítsük és hekket ehhez az ételhez felejtsük el. Tengeri sügért, süllőt, esetleg skorpióhalat vegyünk. A kagylóból is érdemes kétfélét használni. Két evőkanál olajon ... tovább

Bruschetta babbal

Az érett, édes paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett, leöblített, áttört ... tovább