Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Aludtejes kenyér

Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Az aludttejet és tojást hozzáadva könnyű tésztává dagasztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejét vizes kézzel átsimítjuk, majd lenmaggal meghintjük. 200 fokra ... tovább

Édes-csípős királyrák

A lime héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A barnacukrot, a whiskyt és a lime levét gyorsforralóban sziruposra főzzük. Belekeverjük a lime héját és az apróra vágott chilit. Összeforgatjuk a rákkal és olajjal kikent tepsibe ... tovább

Ragacsos csirkecomb pikáns olívabogyós öntettel

A fűszereket finomra őröljük, majd a fehérbor kivételével összekeverjük a pác hozzávalóit. a sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz is sós. A pácot masszírozzuk a csirkecombokba és tegyük félre két órára. A tepsibe ... tovább

Sertésjava uborkás-mustáros töltelékkel

A sertéshúst négy vastag szeletre vágjuk, majd zsebet szúrunk bele. A nyílást ujjainkkal tágítsuk ki, hogy jól tölthető legyen. Az uborkát és a hagymát vágjuk finomra, majd keverjük el a mustárral. Közben sóval, borssal ... tovább

Fokhagymás paraj

A felhevített vajra rádobjuk a kis kockára vágott fokhagymát és két percig sütjük, ekkor hozzáadjuk a zsenge parajleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a paraj össze nem esik. A levét lecsöpögtetve tálaljuk. ... tovább

Sült koktélparadicsom

A felhevített olajba két percig sütjük a felszeletelt fokhagymát, majd kidobjuk. A zsiradékra szórjuk a paradicsomot és a fűszereket. Addig sütjük, amíg a paradicsom átmelegszik és a héja kissé kinyílik. ... tovább

Mangós-currys pulykamell tekercs

A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. ... tovább

Gombás-szalonnás sertéstarja

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra metélt vöröshagymát és a feldarabolt gombát. Közben a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával fűszerezzük. A tarjaszeleteket ... tovább

Sertéshússal töltött csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két ... tovább

Citromos-rozmaringos csirkecomb

A csirkecombot csontozzuk ki, sózzuk, borsozzuk meg a húst belülről is. Kockázzuk fel az aszalt paradicsomot, a kifilézett citromot, vágjuk apróra a rozmaringot és a fokhagymát. A masszából formáljunk rudakat, majd a csont helyére ... tovább