Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál ... tovább
A burgonyát és a zellert sóval, borssal és a babérral ízesített vízben puhára főzzük. A héjától megtisztítva vékony karikára vágjuk, a zellert vékony csíkokra metéljük. Majd a finomra vágott hagymával, tálba rétegezzük és ... tovább
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. A szárzellert, a leveleivel együtt, felcsíkozzuk. A balzsamecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a reszelt lilahagymát, cukorral, ... tovább
A felkockázott szalonnát átsütjük, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a feldarabolt májat hozzákeverve, fehéredésig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni és ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát ... tovább
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra kockázott szalonnát. Rádobjuk a felvágott hagymát és a kis darabokra vágott májat. Átsütjük és közben fűszerezzük, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, sóval és borssal. Ha ... tovább
Egy sütőálló serpenyőt vajjal kikenünk. A tojást a tejföllel, a sóval és a borssal felverjük, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott medvehagymát. A serpenyőbe öntjük és a tűzhelyen, addig sütjük, amíg az alja ... tovább
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, ... tovább
A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve a felhevített olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, ... tovább