Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Az árpagyöngy avagy gersli

A párolt gersli, rizs helyett köretként, zöldségekkel elkeverve salátának, vagy gyümölcsökkel és darált magokkal vegyítve édességnek is kitűnő. A gerslit mossuk át, legalább négyszer, majd öntsük fel 2 pohárnyi vízzel és ... tovább

A kuszkusz

Berber szó, a marokkói, algériai, tunéziai, líbiai konyha étele. Búzadarából készül, hasonlóan a tarhonyánkhoz, kézzel. Többféle méretben kapható. Főzni sem kell, eredetileg a fővő étel gőzében puhult meg. Aki emlékszik az ... tovább

A bulgur

A bulgurt leöntjük 2 pohár sós vízzel, majd felforraljuk és 10 percig főzzük. Az edényt kendővel letakarva és lefedve 10 percig pihentetjük. Villával fellazítva tálaljuk. Tarhonya helyett használhatjuk. Salátának is ... tovább

Kiszir

A bulgurt leöntjük kétszeres térfogatú forró vízzel, majd hagyjuk, hogy felszívja. A kis kockára vágott zöldségeket,a chilit (ízlés szerint kimagozva), a finomra aprított zöldfűszereket, a citrom kicsavart levével, az olajjal, a ... tovább

Babos tarja currys árpagyönggyel

A sózott, borsozott tarjaszeleteket, a felhevített zsírban elősütjük és félretesszük. A zsiradékban a hagymát és fokhagymát megpirítjuk. A tarját visszatéve, összepároljuk, a borral felöntjük, szükség szerint kevés vízzel ... tovább

A köles

A köles a rizs jó helyettesítője. Pároljuk meg a finomra vágott hagymát a felhevített olajon, szórjuk rá a többször átöblített kölest, majd forgassuk át és öntsük fel 3 pohár vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, majd fedő alatt, ... tovább

Répás-húsos, pikáns árpagyöngy

A kis kockára vágott húst, két evőkanál felhevített olajon fehéredésig sütjük. A zúzott fokhagymával, finomra vágott hagymával és a fűszerekkel összepároljuk. Végül, a karikára vágott répát belekeverve, puhulni hagyjuk A ... tovább

Lélekmelegítő csirkeraguleves

A csirkecombokat kifilézzük és a csontokból, bőrökből 1 liter vízzel, kb. 1 óra alatt, alaplét főzünk. Sózni nem kell. A felhevített olaj felén átsütjük, a felkockázott combokat. A másik felén, az apróra vágott zöldségeket. ... tovább

Almás, diós szelet

Az almát héjastul lereszeljük, a durvára vágott diót, és a fűszereket, csipet sóval, hozzákeverjük. 5 deka cukorral összeforgatjuk és pihentetjük. A sütés előtt kicsavarjuk. A lisztet, a 3 tojást, a sütőport,a kakaót, a ... tovább

Baconos-húsos tészta

A bacont kockára vágva, zsírjára sütjük. A pörcöt kivéve, a zsiradékban,a finomra reszelt zöldségeket átpirítjuk. A darált húst, a pörcöt és a fűszereket rádobva jól összesütjük. A paradicsomlét ráöntve, kis lángon ... tovább