Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel előtt
(794 db)

Bruschetta

Az érett paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes ... tovább

Bruschetta babbal

Az érett, édes paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett, leöblített, áttört ... tovább

Búbos cukkíni paradicsomágyon

A cukkíni végeit leszeljük és hosszában vastag szeletekre vágjuk. Olajjal vékonyan megkenjük és kevés sóval, borssal meghintve sütőlapra tesszük. A kenyér héját levágjuk és a belsejét szétmorzsolva, kevés olajban megpirítjuk. ... tovább

Bugaci tojásos csirkemáj

Félfőre vágjuk a hagymát. Az apró kockára vágott szalonnaféléket zsírjára sütjük, majd a hagymát megpároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott paprikákat és ezeket is megfonnyasztjuk. Belekeverjük a fűszereket és a felcsíkozott ... tovább

Buggyantott tojás

Más néven bevert tojás. Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó ... tovább

Buggyantott tojás (alaprecept)

Méltatlanul mellőzött tojásétel, mely remélhetőleg visszanyeri a helyét, a mindennapi étkezésben. Hiszen, a tojást is, mint fő koleszterinforrást, az embert mérgező étket, rehabilitálják a modern konyhában. Sokoldalúsága ... tovább

Buggyantott tojás minimalista módon

Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, ... tovább

Burgonyás palacsinta

A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább

Burokban sült cukkíni

Cukkinis-sajtos egytál 1 fej hagyma, apróra vágva 2 nagy ek vaj 6-8 szelet bacon 1 ek friss rozmaring 3-4 kisebb krumpli (kb. 350 g), hámozva, kockára vágva 3 kis cukkini (kb. 450 g), kockára vágva 150 ml alaplé 45 g Cheddar sajt a ... tovább