A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az ... tovább
A megmosott csirkecombokat a kettévágom, ízlés szerint kicsontozom és besózom, megborsozom. A megtisztított vöröshagymát finomra vágom és az olaj, vaj keverékén üvegesre párolom, majd a csirkecombokat ráteszem és erős tűzön ... tovább
A bográcsba olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, kicsontozott majd kockára vágott csirkecombot és átsütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket, a tárkony kivételével. Ha a hús ... tovább
A borjúhúst és a zsenge zöldséget kockára vágjuk. A felhevített vajon a húst, addig sütjük, amíg a színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és azzal is átpirítjuk, de ne barnuljon meg. Megszórjuk liszttel és ... tovább
A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk, besózzuk, megborsozzuk és fél óra állás után az olajon megpirítjuk, fehérborral felöntjük és takarékon puhára pároljuk. Ha kell a levét kevés forró víz hozzáadásával pótoljuk. A ... tovább
A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott ... tovább
A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz ... tovább
A csirkemellet lapjában félbevágjuk és sózva, borsozva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban, a felkarikázott, illetve kockára vágott zöldségeket átpirítjuk. A burgonyát, a ... tovább
Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. ... tovább
A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, sót és borsot. A hússzeleteket
egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. 2-3 napig érleljük, naponta megfordítjuk, hogy a fűszeres tej egyenletesen érje mindenütt. ... tovább