Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Áfonyás lilahagyma

A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé ... tovább

Csípős-édes birscsatni

A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon ... tovább

Vadrizses-kókuszos rizs

A vadrizst bő, sós vízben 40 percig főzzük. A levét leszűrjük, de félretesszük. A rizst, a borsot és a kókuszreszeléket, a felhevített olajon, kevergetve, a rizs fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük a vadrizs főzőlevével, ... tovább

Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával

A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon ... tovább

Sertésborda áfonyás lilahagymával

A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük. A lilahagymával és sült burgonyával ... tovább

Túrós pogácsa szotyolával

A lisztet összeszitáljukj a sóval és a sütőporral. Késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a vajjal és a túróval. Egy tjást hozzáadva összeállítjuk a tésztát, fóliába tekerjük és egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett ... tovább

Paradicsomos húskenyér

A lapockát, a kétféle hagymát, a vízben megáztatott zsemlét a húsdarálón kétszer áteresztjük. Belekeverjük a fűszereket és a két tojást. A tepsit a vékonyra vágott szalonnával kibéleljük, majd a húsmasszát belesimítjuk. ... tovább

Hurkás-szőlős melegszendvics

A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, majd ráterítjük a lebőrözött, felszeletelt véreshurkát. Sózzuk, borsozzuk és rányomjuk a krémsajtot. A tetejére rakjuk a szőlőszemeket. Grillezős sütőben, a sajt pirulásáig sütjük. Isteni ... tovább

Baconos-túrós rétes

Az olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A langyos hagymához adjuk az áttört túrót és a juhtúrót, majd belekeverjük a kockára vágott bacont. Borssal és, ha szükséges sóval ... tovább

Tojásos nokedli

Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan ... tovább