A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan ... tovább
A combokat előpácoltam a citromélben és a fűszerekben. Az olajban elősütöttem, majd a taginében elhelyeztem. Rádobtam a többi fűszert és a kusz-kuszt, felöntöttem vízzel. Majd, egy órát pároltam.
Tálaltam és ettük. ... tovább
A csirkét kívül-belül bedörzsöljük az olajjal és meghintjük a fűszerekkel. Ezeket is gyengéden belemasszírozzuk. Ráültetjük a sütőrúdra. Tepsibe tesszük, majd aláöntünk 2 deci sört. 180 fokra előmelegített sütőbe ... tovább
A debrecenit hosszában félbe vágjuk, majd a szeletbe vágott sajtot beletesszük. A paradicsomot karikára vágjuk és meghintjük a kockára vágott zöldfűszerekkel, a tepsibe hintjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott pulykacombot és lepirítjuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a borral, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon, ... tovább
A kétféle túrót áttörjük a mustárral és a borssal, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró és a bacon is sós. Összeforgatjuk az apróra vágott baconnal és lilahagymával. Tegyük hűtőbe két órára, hogy az ízek ... tovább
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe ... tovább
A kicsontozott karajt kissé kiverjük, majd a szélein a hártyát bevágjuk. Sóval meghintjük, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Lerázva, középforró olajban, egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára ... tovább
A héjában főtt burgonyát, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsírját kisütjük, majd a pörcöt félre tesszük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis kockára ... tovább
A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A ... tovább