A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább
A hozzávalókat, egy tojás és a mák kivételével, tésztává dagasztjuk, 2-3 deci víz hozzáadásával. Egy órát kelesztjük, majd rudakká formázzuk és hármas vagy négyes fonással összefonjuk. A tetejét tojással lekenjük és a ... tovább
A langyos tejbe kevés cukrot és lisztet keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a többi liszttel, a sóval a tojással és a tojássárgájával dagasszuk tésztává. Végül gyúrjuk bele a langos vajat. Liszttel ... tovább
A csirkeszárnyakat az alaplében, majdnem puhára főzzük, majd kihűtjük. A többi hozzávalóból szószt keverünk, némi főzőlé hozzáadásával. Végül a leszárított szárnyakat beleforgatjuk és bő olajban kisütjük.
Előételnek ... tovább
A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, átpároljuk rajta a finomra vágott hagymaféléket, majd az apróra metélt leveszöldséget. A vékonyra szelt kolbásszal és a liszttel lepirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel ... tovább
A csirkecombokat itassuk szárazra papírtörlőn. Sózzuk, borsozzuk meg, majd liszttel vékonyan meghintve, mártsuk a többi hozzávalóból készített tésztába. Lecsepegtetve, tegyük 180 fokos olajba és egyszer átfordítva süssük ... tovább
Egy kisebb első csülköt babérral, sóval, borssal, egy fej hagymával és 3 gerezd fokhagymával ízesített vízben puhára főzünk, majd a főzőélében hagyjuk kihűlni. Végül négy szeletre vágjuk. A tarját két gerezd fokhagymával, a ... tovább
Az előfőzött pacalt a húsalaplével felöntjük. A nagyobbra darabolt zöldségeket hozzá adjuk, a lestyán és a tárkony kivételével a fűszereket hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Kiemeljük a zöldségeket és botmixerrel áttörve ... tovább
A felhevített vajba dobjuk bele a zúzott fokhagymát, majd forgassuk bele a spenótot és keverjük át néhányszor, amíg összeesik. Közben sózzuk, borsozzuk meg. Ha langyosra hűlt keverjük bele a ricottát, a reszelt parmezánt, a tojást ... tovább