Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Szilveszter
(325 db)

Tormás sonkatekercs

A tormát finomra reszeljük, majd forró vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük és félre tesszük. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpezsgetjük benne, a tejszínt ráöntjük, elkeverjük és a tojássárgáját, meg a tormát beletéve ... tovább

Tortilla chips

A fűszereket a lime levével keverjük el. A tortillákat kenjük be a fűszeres lével, majd hagyjuk szikkadni fél órát. Vágjuk hat cikkbe és terítsük olajjal megszórt, sütőpapírral bélelt tepsibe. 190 fokra előmelegített sütőben ... tovább

Trieszti káposztás bableves

A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt ... tovább

Turbó forralt bor

A narancs és a citrom héját lereszeljük, a levüket kicsavarjuk, felöntjük 1 deci vízzel és beleszórjuk a kissé összetört fűszereket. Kis lángon 20 percig forraljuk, a bort, csak jó minőségű bort használjunk fel, melegítsük fel, ... tovább

Túrós pogácsa

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és fóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 órát, de egy éjszakát is maradhat. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét tojással ... tovább

Túrós pogácsa szotyolával

A lisztet összeszitáljukj a sóval és a sütőporral. Késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a vajjal és a túróval. Egy tjást hozzáadva összeállítjuk a tésztát, fóliába tekerjük és egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett ... tovább

Uborkás, zsályás sertésszűz lencsés rizzsel

A szűzpecsenyét felszeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A felhevített olajban, hirtelen megsütjük és alufóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, belekeverjük a felvágott ... tovább

Vagdalt sütőben sütve

A zsemlét a tejben áztassuk meg, majd jól csavarjuk ki. A darált hússal, az egy teáskanál zsírban megpirított hagymával és a belekevert fokhagymával, a tojással, valamint a fűszerekkel jól keverjük el. Formázzuk 8 gombóccá, majd ... tovább

Vargabéles

A mazsolát öntsük le egy bögre forró vízzel, 20 perc múlva csepegtessük le. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, majd a réteslapok felét, rétegenként vajjal olvasztott vajjal megcsepegtetve helyezzük bele. Sós vízben, előírás szerint ... tovább

Vecsési kacsa

A kacsát négyfelé vágjuk és megsózzuk. Kevés forró olajban hirtelen szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajban a nagyobb szeletekre darabolt húsos császárszalonnát üvegesre pirítjuk, majd a vékony szeletekre vágott ... tovább