Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Alma mézben és ecetben sütve

Az ujjnyi karikára vágott alma közepét kiszúrjuk. A forró zsiradékban az ecettel és a mézzel leöntve átpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a párolt, sült húsok mellé tálaljuk. ... tovább

Almaborban párolt csirke

A csirkét (olyan másfél kilós legyen) daraboljuk fel, a bőrét ízlésünk szerint távolítsuk el. A szalonnát vágjuk kockára, a hagymát félfőre. A szalonnát süssük pörcösre, majd szedjük ki a zsírból és tegyük mélyebb ... tovább

Almaboros hátszín

Az érlelt hátszínt hártyázzuk le, majd a felhevített olajon süssük körbe, mindenhol kissé barnás legyen. Hagyjuk pár percig pihenni, majd sózzuk meg és szórjuk rá a fűszerkeverék felét. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket ... tovább

Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A többi lisztből a tojással és a tejjel elkeverve, a fahéjjal és a hámozott, lereszelt almával összeforgatva palacsinta tésztát ... tovább

Almapuffancs

Az almát héjastul lereszeljük, a fahéjjal, citromhéjjal és a cukor felével elkeverjük. Egy órát állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, majd félre tesszük. Közben a langyos tejet, az élesztőt és kevés cukrot felfuttatunk, majd a liszttel, ... tovább

Almás áfonyatorta

A tojássárgákat 2 evőkanál vízzel, a csipet sóval és a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgájába forgatjuk. Beleszitáljuk az étkezési keményítővel és a ... tovább

Almás borjúszelet

A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott ... tovább

Almás borzas

A lisztet, az őrölt mogyorót, a tojást, a kikapart vaníliát, a sütőport és a cukrot egy tálban morzsalékosra keverjük. A tészta felét beleöntjük a kivajazott tortaformába és eligazgatjuk úgy, hogy a forma peremére is jusson. Az ... tovább

Almás endíviasaláta

A napraforgómagokat pörköljük szárazon halványra egy vastag falú serpenyőben. Az endíviák torzsáját vágjuk ki, majd mossuk- és szárítsuk meg. A megtisztított retket reszeljük le. Adjuk a retekhez a tejfölt, az almaecetet, az ... tovább

Almás káposztán sült oldalas

A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább